Раки відварні Раки — 10 шт., морква — 15, кріп — 19, петрушка (корінь) — 19, естрагон (зелень) — 14, сіль —З0, перець чорний горошком —0,1, лавровий лист— 0,1. Вихід— 10 шт. Живих раків промивають у холодній воді до повного видалення з поверхні забруднень. Варити їх слід у воді або пиві, хлібному квасі з додаванням солі і спецій. Підготовлених до баріння раків покласти в киплячу підсолену воду, в яку додати перець чорний горошком, лавровий лист, дрібно нарізані моркву, петрушку, кріп, естрагон і варити 10—15 хв у посуді із закритою кришкою. Потім посуд поставити на край плити, залишити його там на 10—15 хв, щоб раки набули приємного аромату. Використовують їх як закуску, а також для оформлення рибних страв, салатів, холодних закусок.